Blogg Lammungarna

 

Vecka 8

23.02.2023

Den här veckan har vi haft samlingar med sånger och ramsor. Vi har även provat olika tekniska lösningar som tex skruva på lock och korkar, olika slags gångjärn genom att öppna och stänga olika föremål och även provat att öppna och stänga dragkedjor!
Nu älskar även barnen att bygga och leka med tågbanor!

Vecka 7

14.02.2023

Den här veckan har vi haft samlingar med sånger och vi har även kollat på verktyg i samlingen! Vi har även varit på gården och haft fri lek så vi gungade, åkte rutschkana och lekte i sandlådan!
Vi gick även på promenad till lammen och upp på kullen! Vi tittade under en stor sten för att se om...

Vecka 6

08.02.2023


I tisdsgs hade vi sångburkar om den cyklande elefanten, boom boom låter stora trumman och om imse vimse spindel. Efter sångburkarna tog vi lite frukt innan vi sjöng slutsången och gick och klädde på oss! Sen var det ut i snön igen! Där fortsatte vi att åka pulka, åka buss, åka rutschkana och köra motorcykel!

Vecka 5

01.02.2023

I måndags var vi på gården och lekte! Hunden Tessa var med på gården, det var spännande att försöka gosa med och klappa på henne!

I tisdags firade vi de barn och fröknar som fyllt år i december och januari! Vi firade hela förskolan tillsammans med sång, melon, äpple och banan! Efter den firar-samlingen så gick vi ut på gården! ...

Vecka 4

25.01.2023

Veckorna rullar på och vi är redan inne i slutet av Januari! I måndags var vi på gården precis som vanligt, där åt vi frukt, lekte under hökens vida vingar och hade fri lek. Det grävs mycket i sanden, gungas och springs när vi är på gården!

Vecka 3

19.01.2023


I tisdags hade vi samling och sjöng några sångburkar innan vi fröknar förklarade vad vi såg på en bild så skulle barnen gissa vad det var tex en grönsak som är avlång och grön som man kan skiva och äta på mackan. eller något som man tar på fötterna innan man går ut! Sen gick vi ut på gården!...

Vecka 2

11.01.2023

Nu har vi smygit igång med terminen, de flesta barn är tillbaka från sina jullov med nya batterier och friska tag!

Vecka 50

15.12.2022

I onsdags hade vi samling och sjöng om tre djur som kan finnas på en bondgård, katt, ko och häst! Sen åt vi frukt innan vi såg på ur-play om bondgården!

Vecka 49

06.12.2022

På måndags förmiddagen var vi ute på gården! Där öppnade vi vår julklalender, i den stod det att vi skulle leka under hökens vida vingar! Så vi lekte det, åt frukt och lekte fritt!

Vecka 48

02.12.2022


I tisdags hade vi samling och då sjöng vi lite julsånger! Vi tränar för fullt inför vårt luciafirande den 13! Efter samlingen gick vi ut på gården tillsammans med lammgruppen.

Vecka 47

22.11.2022


I tisdags firade vi de barn som fyllt år i November med sång, frukt och kex! Vi passade också på att träna på lite luciasånger. Sen gick vi ut och lekte i snö-slasket på gården!