Blogg Lammungarna

03.03.2022

Vecka 9 betyder sportlov för skolorna på Gotland och även vissa av våra barn med äldre syskon har lite sportlov denna vecka.

24.02.2022

I tisdags hade vi samling och sjöng sången om Formkompisarna och hade några sångburkar. Sen åt vi frukt innan vi gick ut på gården tillsammans med lammgruppen.

16.02.2022

Men i måndags var vi ute på gården som vanligt. Barnen lekte fritt och hade så fina och långvariga lekar under förmiddagen! De lekte tillsammans i buskarna, gungade och lekte i sandlådan bland annat.

08.02.2022

Veckan började vi utomhus med frukt och lek! Vi hade frilek och lekte även björnen sover! Vi gjorde även ny lera på morgonen så de blev mycket ler-bakande!

03.02.2022

I tisdags hade vi samling och sjöng om lilla snigel akta dig och tittade på bilder ur en bok. Sen gick vi ut på gården tillsammans med lammgruppen!

27.01.2022

Det är fortsatt färre barn och sjukdomar här på förskolan.

21.01.2022

Det har varit en lugn vecka med få barn här då det nu är flera olika sjukdomar som går, men mest förkylning!

Ledigheten är över för nästan alla barn och det är full fart här på förskolan igen! 🤸‍♂️

22.12.2021

Terminen närmar sig sitt slut och vi går in i julveckan! Några barn har börjat droppa av på julledighet och vi andra räknar ner tillsammans! 🎅🏻🤶🏼🧑🏽‍🎄🎄
I måndags hade vi gemensam fruktsamling innan vi gick ut på gården i de kyliga vindarna. Barnen åkte rutschkana, gungade på vanliga gungor och på sköldpaddsgungan och lekte tjuv och polis.

16.12.2021

I måndags var det lucia! Så vi började förmiddagen med en gemensam sångsamling där vi sjöng våra luciasånger och spelade in dem tills eftermiddagen då vi skulle sjunga för föräldrar och syskon. Under förmiddagen tog vi även kort på varje barn i vår lill fotohörna! På eftermiddagen samlades föräldrar, syskon, far-och morföräldrar ute på gården så...

09.12.2021

Veckan började med planeringsdag vilket innebär att barnen fick långhelg och vi pedagoger utvärdera terminen som varit och börja spåna på nästa termin!
Vi har ännu lite färre barn då det är sega förkylningar bland barnen!