Blogg Lammungarna

 

Vecka 11

17.03.2021

I måndags var vi alla ute på gården tillsammans. Vi tog hand om djuren och lekte veckans lek ”kom alla mina kycklingar”.

Vecka 10

08.03.2021

Måndagen bjöd på varierande väder under vår uteförmiddag, sol, blåst och snö! Vi lekte vår nya veckans lek: Kom alla mina kycklingar! Sen valde många av barnen att leka i sandlådan igen, den har varit vilande nu under vintern och all snö, men nu när solen börjar värma så väljer många barn att leka där! Det lagas kakor, soppor...

Vecka 9

04.03.2021

Vecka 9 betyder sportlov för skolorna på Gotland och även för många av våra barn!

Vecka 8

26.02.2021

Veckan började med frukt och vår nya veckans lek ”kurragömma” på gården innan vi gick till stora kullen och lammen bakom vandrarhemmet. På kullen fanns det kvar lite is/snö som barnen kanade ner för, oj så kul de hade!

Vecka 7

18.02.2021

Vi har fortfarande vinter och kallt vilket innebär att pulkorna är mest populära leksaken på gården just nu!

Vecka 6

11.02.2021

I måndags var vi alla ute på gården och lekte vår nya veckans lek, under hökens vida vingar.

Vecka 5

05.02.2021

Veckan började i vinterns tecken och med härligt väder! Snö på marken och solen sken på oss under måndags förmiddagen när vi var ute och lekte på gården. Pulkorna var framme som vanligt och barnen turades om att dra varandra, mycket bra träning! Både fysiskt men även att få turas om och inte alltid bara få sitta och åka...

I måndags gick vi alla tillsammans till kullen bakom vandramhemmet och åkte pulka! Vi passade även på att gosa lite med våra lamm som har sin hage där!

Vecka 2 avslutades med en fin helg med fantastiskt väder! snö, minusgrader och solsken större delen av helgen! Snön låg kvar så fint till måndagen och vi var ute alla tillsammans på gården! Barnen drog varandra i pulkor, lekte i snön och vi lekte också veckans lek: kom alla mina barn!

Vecka 52 är här och julafton är så nära nu. Många av barnen har gått på julledighet, vi har några barn måndag och tisdag och bara myser och gör vad vi känner för för studen. Det spritter i kropparna på barnen och vi märker att vi alla behöver lite långledigt för att fylla på energin igen!