Vecka 2

11.01.2023

Nu har vi smygit igång med terminen, de flesta barn är tillbaka från sina jullov med nya batterier och friska tag! 

Vi började veckan med en planeringsdag för oss pedagoger vilket alltid är välbehövligt för att driva vår verksamhet framåt och för att kunna utvecklas! 

I tisdags hade vi årets första samling med vår lammunge-grupp, gruppen ser likadan ut som under hösten men vi ser framemot inskolningar under terminen! I samlingen så fick barnen välja varsin sångburk som vi sjöng!  Sen gick vi ut på gården tilsammams med lammgruppen.

I onsdags hade vi samling och sjöng om krokodilen innan vi hade mini-röris! Vi hoppade, åt mask, dansade, sågade med en kompis och vickade på rumpan. Sen gick vi ut en sväng i blåsten!

I torsdags i samlingen gjorde vi  sagan om paddan Pluff, det är en munmotoriksaga vilket innebär att vi ska göra olika saker med munnen och tungan som tex göra tungan till ett sugrör, slicka sig om munnen och göra olika ljud. Efter det så tog vi fram samlingspåsen där i låg det en katt, ko och häst. Vi förklarade ett djur i taget och barnen fick gissa vilket djur det var och sen säga en låt om det djuret, vi sa tex att det är ett djur som har fyra ben, pannlugg och man då visste några barn direkt att det var en häst vi pratade om! Sen gick vi ut i regnet och körde motorcykel, traktor och grävde i sandlådan. Några barn samlade ”ekorrar”= kottar som de samlade på och andra barn lekte att de grillade korv med kottarna! 


Veckan avslutade vi med lite fredagsdans!