Blogg Lammen 

 

Vecka 19

13.05.2022

Vi har fokus på motorik och hälsa denna månad. Vi har gjort hinderbana på gården och vi har pratat om vad man behöver för att må bra. Vi kom överens om att det är viktigt att må bra på många olika sätt. Vi behöver röra på oss och få mat och dryck för att må bra i kroppen, men vi...

Vecka 18

06.05.2022

Denna vecka har vi lekt med vår stora ”fallskärm” både på gården och i skogen. Vi har väntat och väntat på kaninungar, så äntligen idag fredag så kom det fyra små ungar. Våra kycklingar har flyttat ut till två hönor. Vi kämpar vidare med bygget av lammhagen.

Vecka 17

29.04.2022

Sista veckan med fokus på ämnet Kulturell identitet. Vi har lyssnat på saga på gutamål, besökt ett änge, sjungit på gotländska och tittat runt på google earth vart vi bor.
Vi har också börjat bygga ny hage till lammen och vi pysslar om våra sex små kycklingar som kläcktes i äggkläckaren förra veckan.

Vecka 15

14.04.2022

Vårtecknen blir fler och fler, vi pratar om vad alla blommor heter och följer hur naturen ändras. Bland djuren är det också mycket vårkänslor. Vi har nu sex små lammungar i hagen och går och väntar på att den sista tackan, Linnea, också ska lamma. Kaninen Nilas har flyttat in till kaninen Stacie och de har blivit kära, så...

Vecka 13

01.04.2022

Denna vecka har vi hunnit med mycket, vi har varit i skogen och letat vårtecken, vi såg blåsippor och spindlar. Det har kommit en lammunge som ska heta Olle, vi har lagt ägg i kläckaren och väntar kycklingar om 20 dagar. Vi jobbade vidare med våra kroppar så nu har vi hjärna, hjärta och lungor också.

Vecka 10

11.03.2022

Denna vecka har vi tränat bokstäver och bildat ord. Vi har också haft Anna från Fenomenalen på länk och tittat på när hon gjort experiment. Vädret har varit fantastiskt så äntligen kunde vi plocka fram lådcyklarna och cykla på utflykt! På cykelturen fick vi se två rådjur!

Vecka 9

04.03.2022

Nu är vi inne i mars månad, vilket hos oss innebär en månad med fokus på språkutveckling. Det har varit vackert vårväder hela veckan så vi passade också på och storstädade åt både höns och kaniner.