Blogg Lammen 

 

Vecka 42

22.10.2021

Den här veckan var två prao-elever, hos oss, Ebba och Jassen, som går i nian. Vi har varit i gymnastiksalen, där lekte vi med ballonger och dansade till bra musik. På samlingarna har vi pratat om hur våra hus ser ut och läst våra namn baklänges. På gården har vi lekt med löv och tittat på vår nya kanin, Puffe....

Vecka 41

15.10.2021

Vi fortsätter med fokus på naturkunskap. Den här veckan har vi pratat om allemansrätten, byggt ett bo för igelkottar att övervintra i och haft storstädning hos hönsen.

Vårt fokusområde för månaden är naturvetenskap. I skogen byggde vi två insektshotell till humlor, bin, fjärilar, myggor och gråsuggor. Vi får se om någon flyttar in. Vi har samlat löv i skogen som vi tillsammans. gjorde ett fint höstträd av.

Vecka 38

24.09.2021

Den här veckan har vi fortsatt att utveckla vår fantasi bl.a. genom att åka på upptäcksfärd med helikopter. Våra lådcyklar fick vara helikoptrar och vi gav oss ut på tur i socknen. Vi har också storstädat alla kaninburar och skämt bort lammen med fallfrukt.

Vecka 37

17.09.2021

Denna vecka på samlingarna har vi lekt ”hunden och benet”, läst ”sagan om vanten” och övat på våra efternamn. Vi tog en cykeltur. Vi stannade i en skog där vi hittade bajs, vi gissade att det var från räven. Vi hittade en stor hög med grenar, vi lekte att vi grillade korv, fantasin flödade bland barnen.

Vecka 26

01.07.2021

Nu när det närmar sig sommarlov och semester så passar vi på att cykla så mycket det går. Vi firade midsmmar vid Agbod och på eftermiddagen åt vi jordgubbstårta.
Vi har hälsat på Reneé, där fick vi åka trösk och se på hennes djur. Vi cyklade till Vitviken, där bjöd Jane på glass men när vi skulle cykla tillbaka...

Vecka 24

18.06.2021

I tisdags plockade vi ihop saker från skogen, så cykeln blev alldeles full. Hönsen har flyttat iväg på sommarlov, så vi passade på att städa hönshuset. I torsdags kväll hade vi en underbar sommaravslutningskväll på Gothem Hammar.