Blogg Lammen 

 

Vecka 26

01.07.2021

Nu när det närmar sig sommarlov och semester så passar vi på att cykla så mycket det går. Vi firade midsmmar vid Agbod och på eftermiddagen åt vi jordgubbstårta.
Vi har hälsat på Reneé, där fick vi åka trösk och se på hennes djur. Vi cyklade till Vitviken, där bjöd Jane på glass men när vi skulle cykla tillbaka...

Vecka 24

18.06.2021

I tisdags plockade vi ihop saker från skogen, så cykeln blev alldeles full. Hönsen har flyttat iväg på sommarlov, så vi passade på att städa hönshuset. I torsdags kväll hade vi en underbar sommaravslutningskväll på Gothem Hammar.

Vecka 22

02.06.2021

Vi har cyklat till vårt nya ställe, där limmade vi fina blommor och blad på papper och lekte bland stenarna. På samlingen sjöng vi sånger om katten, dinosaurien och masken. På torsdag får vi besök av Gotlandsmusiken som ska spela för oss ute på gården.

Vecka 21

28.05.2021

Nu har kaninungarna växt och blivit jättesöta. I veckan som gått har vi varit på cykeltur och utforskat skogarna i Gothem, vi har fortsatt att bygga ny hage till våra lamm, och myst en massa med våra små kaninungar.

Vecka 18

07.05.2021

Vi var i skogen och lärde oss fotografera med i-paden, det blev fina bilder. Vi var på Botvalde gård och såg på kosläpp, der var kul att se när kossorna hoppade omkring.

Vecka 17

30.04.2021

Veckans höjdpunkt var när våra kaniner Stacie och Nilas fick sex små bebisar!
Vi har också fått sammanlagt 7 lammungar nu, och väntar nu på att den sista tackan, Mårran, ska också lamma. I veckan har vi öronmärkt våra lammungar.

Vecka 16

23.04.2021

Vi cyklade till Fjärdinge änge, där klättrade vi i träd och såg blåsippor, vitsippor och gullvivor. Det var varmt och skönt. I gymnastiksalen lekte vi med ballonger, vi övade på att kasta och fånga. Med vår fallskärm övade vi samarbete.