Blogg Lammen 

 

Vecka 5

02.02.2023

Den här veckan har vi varit på gården och lekt med hunden Tessa, sprungit, gungat, grävt i sanden, kört traktor och kastat med rockringar! Vi har också firat de barn och fröknar som fyllt år i december och januari! Det firade vi med sång, vattenmelon, vindruvor, äpplen och bananer. I onsdags hade vi mini-röris efter att vi hade pratat...

Vecka 47

22.11.2022


I tisdags firade vi de barn som fyllt år i November med sång, frukt och kex! Sen gick vi ut och lekte i snö-slasket på gården!

Vecka 46

17.11.2022

Denna vecka har vi haft fullt upp: flyttat lammen till hagen bakom Gothem logi, lyssnat på och lärt oss nya sånger av ”röstdoktorn” Julia. Hon kom hit på onsdagen med instrument och lärde oss hur vi kan använda vår röst på olika sätt. Hon kommer två gånger till. Det var mycket uppskattat av barnen.

Vecka 39

30.09.2022


Under veckan har vi haft mini-röris, sjungit rörelsesånger och pratat om vad motorik och hälsa är för någonting!

Vecka 20

20.05.2022

Denna vecka har vi passat på att cykla i det fina vårvädret. Hangre bod; där såg vi fiskyngel, klättrade på stenar och plockade snäckskal, fotbollsplanen och skogen. Vi firade förskolans dag med pyjamasparty, disco på gården och filmvisning med popcorn.

Vecka 19

13.05.2022

Vi har fokus på motorik och hälsa denna månad. Vi har gjort hinderbana på gården och vi har pratat om vad man behöver för att må bra. Vi kom överens om att det är viktigt att må bra på många olika sätt. Vi behöver röra på oss och få mat och dryck för att må bra i kroppen, men vi...

Vecka 18

06.05.2022

Denna vecka har vi lekt med vår stora ”fallskärm” både på gården och i skogen. Vi har väntat och väntat på kaninungar, så äntligen idag fredag så kom det fyra små ungar. Våra kycklingar har flyttat ut till två hönor. Vi kämpar vidare med bygget av lammhagen.