Vecka 4

25.01.2023

Veckorna rullar på och vi är redan inne i slutet av Januari! I måndags var vi på gården precis som vanligt, där åt vi frukt, lekte under hökens vida vingar och hade fri lek. Det grävs mycket i sanden, gungas och springs när vi är på gården! 

I tisdags hade vi samling vid 9, då fick barnen dra varsitt kort ur en påse. På korten fanns det olika bilder som vi kopplade till en sång! Ett barn fick upp en bild på en hammare och föreslog då att vi skulle sjunga ”jag hamrar och spikar jag bygger en bil”, det kom även upp bland annat en elefant, stövel och kamel! När vi hade sjungit färdigt så åt vi frukt och sjöng slutsången innan vi gick ut på gården tillsammans med lammgruppen! På gården var det liknande lekar som på måndagen. 

I onsdags så fick ett av barnen bestämma vad vi skulle göra på samlingen, han önskade korten! Så han och tre kompisar fick välja varsitt sångkort som vi skulle sjunga! De valde hjulen på bussen, aporna retar krokodilen, en sång om en mumie och imse vimse spindel! Sen gick vi ut på gården som vi hade för oss själva då lammgruppen är i skogen. Vi körde traktor, motorcykel, lekte bockarna bruse, lekte i båten och bussen! 

I torsdags hade vi mini-röris, gick på promenad till lammen och dungen! Vi passade också på att ta en sväng införbi kyrkogården, där hade de spännande valv som vi kunde gå igenom! När man pratade/ropade där inne så lät det lite komstigt, det ekade lite!