Vecka 3

19.01.2023
Veckan började vi på gården tillsammans med lammgruppen. Vi lekte och åt frukt i det blåsiga vädret!


 I tisdags hade vi samling och sjöng några sångburkar innan vi fröknar förklarade vad vi såg på en bild så skulle barnen gissa vad det var tex en grönsak som är avlång och grön som man kan skiva och äta på mackan. eller något som man tar på fötterna innan man går ut!  Sen gick vi ut på gården!

I onsdags hjälptes vi åt att göra fingerfärg på morgonen, vi räknade, mätte och pratade färger. I samlingen så sjöng vi om djuren i sängen och sen om mössorna på vårt huvud innan vi gick och målade med vår fingerfärg som vi gjort av vatten, potatismjöl och karamellfärg! Vissa av barnen dök rätt i färgen och började känna och måla medans andra var något mer skeptiska och ville knappt känna på den kladdiga färgen.. Men alla barn målade mer eller mindre på sina papper! Vi pratade om färger, vad händer när vi blandar olika färger och hur färgen känns på fingrarna! 

På samlingen i torsdags sjöng vi om aporna som retar krokodilen, Olle Bolle uppe på berget och vi hamrar och spikar en bil! Sen hade vi mini-röris! Vi kröp som mullvadar och letade efter mask, viftade med armarna och studsade som studsbollar! Sen gick vi ut på gården och grävde, gungade och sprang!