Vecka 48

02.12.2022
Veckan började med en förmiddag ute på gården i regnet och rusket! Det var perfekt väder för att göra geggamoja, gunga och leka i buskarna! 


 I tisdags hade vi samling och då sjöng vi lite julsånger! Vi tränar för fullt inför vårt luciafirande den 13! Efter samlingen gick vi ut på gården tillsammans med lammgruppen. 

I onsdags så sjöng vi några sångburkar i samlingen innan vi körde mini-röris! På mini-rörisen så åkte vi till månen och sen var vi apor! Vi hoppade, kröp och svängde med våra ap-armar! 

I torsdags så berättade vi sagan om de tre bockarna bruse innan vi åt lite frukt och gick ut på gården! De höll på att fixa inne vid kyrkogården med en minilastare och grentugg! Det var spännande att stå och se när de malade grenarna och planterade nya träd!  

Efter vilan är det väldigt populärt att sitta och undersöka hur magneter fungerar och bygga olika grejer. 

Under veckan fortsatte vi också med vårt julpyssel där vi provar att måla med olika tekniker och använda olika material!  Vi har även börjat öppna vår julkalender, det  gör vi i samlingarna innan mellisen. Vi räknar även ner till jul genom att klippa av tomtens skägg dag för dag