Blogg Lammen

25.02.2022

Den här veckan har vi gjort ansikten på våra kroppar. Barnen har tagit kort på sig själva med Ipaden, sedan har vi skrivit ut bilderna och barnen har klippt ut dem och klistrat fast dem på sina papperskroppar. Vi har också varit i gympasalen och lekt lekar med matematik-tema, och vi har räknat allt möjligt på både svenska, engelska, tyska...

11.02.2022

Denna vecka har vi pratat om muskler och jobbat med våra ”papperskroppar”. I onsdags var vi gymnastiksalen och lekte, dansade, sprang och klättrade i ribbstolarna. Vi blev jättetrötta!

04.02.2022

Nu har februari börjat och det innebär för oss att en månad med matematik inleds. Vi har bland annat mätt oss och jämfört längder. Inom temat ”Kroppen” har vi pratat om musklerna och ritat på muskler på våra kroppar som vi ritat.

02.02.2022

Vi har sett en film på ur-play om teknik, det handlade om gångjärn, det var spännande och intressant sen letade vi efter gångjärn i huset och kom på att de finns ju i kroppen också. Wow!

20.01.2022

Vi har börjat på ett nytt tema denna termin; Kroppen. Vi har ritat av våra kroppar i naturlig storlek på stora papper. På kropparna ska vi sedan rita på alla delar som finns i och på kroppen. Vi började med skelettet. Vi har sett film om skelettet, googlat, pratat, tittat i böcker och känt på våra egna kroppar.

17.12.2021

Tack alla föräldrar och barn för den fina brevlådan!

10.12.2021

Nu börjar vi närma oss jul. Vi har bakat lussekatter och pepparkakor inför Lucia. Det har varit rejält kallt ute, som kallast 16 minusgrader och mycket snö. Vi har målat med vattenfärg på snön och isen och vi har åkt pulka.