Vecka 9

03.03.2022

Vecka 9 betyder sportlov för skolorna på Gotland och även vissa av våra barn med äldre syskon har lite sportlov denna vecka.

Veckan började vi på gården och åt frukt och lekte under hökens vida vingar! Där tränar vi på att följa instruktioner, färger och får röra på oss! 

I tisdags hade vi samling med olika sångburkar om djur! Vi gjorde en ramsa om igelkotten, sjöng om hoppe hoppe hare och om ormen Olle. Sen gick vi ut på gården och lekte fritt. Vi hjälptes även åt att göra rent en av kaninernas burar

I onsdags hade vi samling och spelade instrument, vi spelade högt och vi spelade lågt med hjälp av maracas. Vi kände efter hur det kändes i öronen när vi spelade högt, det kändes lite jobbigt i öronen. Vi spelade maracas när vi sjöng om hästen plopp, den cyklande elefanten och bom bom låter stora trumman. Efter det åt vi frukt innan vi klädde på oss och gick ut i solen! Barnen körde motorcykel, lekte i sandlådan och lekte vid bussen. 

I torsdags på samlingen gjorde vi sagan om paddan pluff som är en munmotoriksaga, vi skulle tex slicka oss om munnen, forma tungorna som skålar och skratta! Efter det åt vi frukt och gjorde fruktramsan innan vi sjöng vår cykelsång! Sen gick vi och klädde på oss ytterkläderna. Vi cyklade till en liten backe vid en bro här i Gothem. Vi gick ner och upp för backen och tränade vår motorik, kollade efter blommor och små djur. Sen ställde vi oss uppe på backen och tittade på bilar, taktor och lastbilar som körde förbi ute på vägen.

Cykelutflykt
Cykelutflykt