Vecka 8

26.02.2021

Veckan började med frukt och vår nya veckans lek ”kurragömma” på gården innan vi gick till stora kullen och lammen bakom vandrarhemmet. På kullen fanns det kvar lite is/snö som barnen kanade ner för, oj så kul de hade! 

I tisdags hade vi samling och sjöng snögubbesånger och gjorde ramsor om snön. Efter det hade vi mini-röris! Det var så kul och gick så bra så vi körde till och med bonusprogrammen! 

I onsdags hade vi samling med sångkort om djur innan vi gick till kullen och var där tillsammans med lamm-gruppen. Vår gård är så kladdig och stora vattenpölar nu när snön töat så fort, så vi passar på att hitta på annat när möjlighet finns! Barnen rullade ner för kullen och sprang upp igen, klättrade inne i dungen och gick över pinnar och stenar. Så barnen fick en riktigt motoriskt utvecklande förmiddag i solen! 

I torsdags hade vi samling med sångkort om ännu fler djur innan vi åt frukt och sjöng vår cykelsång! Sen kunde vi äntligen ut och cykla igen! Som barn och pedagoger har längtat! Vi cyklade och såg hur mycket vatten det fanns i ån och sen stannade vi till vid en glänta där vi gick ur cyklarna och upptäckte vad som fanns där! Vi gjorde spår i snön och sen trodde barnen att de fanns troll där, så vi gick och letade men hittade inga troll bara vatten, pinnar och nedfallet träd som gick alldeles utmärkt att klättra på och krypa under!