Vecka 5

05.02.2021

Veckan började i vinterns tecken och med härligt väder! Snö på marken och solen sken på oss under måndags förmiddagen när vi var ute och lekte på gården. Pulkorna var framme som vanligt och barnen turades om att dra varandra, mycket bra träning! Både fysiskt men även att få turas om och inte alltid bara få sitta och åka i pulkan! Vi lekte även veckans lek, katten och råttan! 

I tisdags hade vi samling och sjöng sånger där man räknar, tex fem snögubbar som står på en gård, tio snögubbar som smälter ner, de tre bockarna bruse och om aporna som hoppar i sängen! Efter frukt och slutsången så gick vi ut på gården och lekte. Barnen körde motorcykel, åkte pulka och gungade. 

I onsdags hade vi samling och sjöng om djuren i djurpåsen, efter frukten gick vi ut tillsammans med lammgruppen och målade på snön! 

I torsdags fick ett av barnen välja vad vi skulle göra på samlingen, han bestämde att vi skulle sjunga sångburkar och pekade ut tre stycken! Ett specifikt önskemål var ”fem fina fåglar”. Efter samlingen så hade vi mini-röris! Alla barn deltar på sin nivå och vi ser deras rörelseglädje vilket är det viktigaste. 

Idag är det fredag och vi ska trappa ner inför helgen, det är flera barn som är lediga och får långhelg vilket innebär att vi har få barn på förskolan och kan låta även de barnen trappa ner inför helgen på ett extra lungt och skönt sätt! Idag kommer vi delta i musiklekis live via länk under vår samling, det ska bli spännande!