Vecka 49

09.12.2021

Veckan började med planeringsdag vilket innebär att barnen fick långhelg och vi pedagoger utvärdera terminen som varit och börja spåna på nästa termin! 
Vi har ännu lite färre barn då det är sega förkylningar bland barnen!

I tisdags hade vi en stor gemensam samling med lammungarna och lammen, vi tränade luciasångerna och åt frukt tillsammans! Efter det var vi inne då det var -19˚ utomhus så vi passade på att va inne och leka samt turas om att baka pepparkakor! 

I onsdags hade vi samling och gjorde ramsan om aporna som retar krokodilen, sjöng blinka lilla stjärna och i ett hus vid skogens slut! Efter det åt vi lite frukt innan det var dags att klä på oss för att gå till pulkabacken! 
 
I torsdags på samlingen så sjöng vi julsånger! Vi sjöng goder afton, om en snögubbe och gjorde en ramsa om fem små snögubbar som stod på en gård! Efter vi hade sjungit och gjort ramsan så gick vi ut på gården! Lammgruppen skulle prova att måla på snön med vattenfärger så vi passade på att prova vi också! Det var roligt men lite svårt då snön var som pulver och bara följde med snön!
På eftermiddagen bakade vi lussebullar tillsammans med lammgruppen!  

Vi har även under den här veckan och förra veckan hållit på att göra handavtryck och ljusstakar i trolldeg som vi torkat i ugnen och barnen fått måla! 

På måndag är det dags för luciafirande här på förskolan!