Vecka 48

02.12.2021

Hela veckan har vi haft färre barn då det varit flera sjuka och en del lediga, så det har varit en specialvecka!
 
I måndags gick vi ut på gården och åt frukt och lekte fritt. Barnen lekte tjuv och polis och i en av favoritplatserna på gården: i lekstugan! 

I tisdags hade vi tänkt ha lite firande för barnen som fyllt år i November, men de va sjuka. Men vi hade ändå en gemensam samling med frukt och började träna på julsånger och sånger till lucia! Efter samlingen gick vi ut på gården och lekte! 

I onsdags började vi med lite julpyssel, handavtryck i trolldeg, de barn som ville fick göra på morgonen. Efter det körde vi en gemensam samling med sånger till lucia och åt frukt. Efter frukten gick våra två äldsta barn med lammgruppen till gympasalen och hade gympa. De tre yngsta gick ut på gården och gungade på sköldpaddsgungan, kollade på hönsen och matade kaninerna. 

I torsdags startade vi dagen med strömavbrott vilket betydde värmeljus och batteridrivna ljus för att hålla värme och ta oss fram i lokalen, strömmen kom tillbaka straxt innan 9 då det var dags för samling! Vi sjöng att vi bygger en bil, om kossan och om snögubbar! Den sista sången passade extra bra då det kommit en del snö under natten och fortfarande snöade. Så efter samlingen så gick vi ut på gården och hjälptes åt att bygga några snögubbar!