Vecka 46

17.11.2022
Den här veckan började som oftast med en förmiddag på gården tillsammans med lammgruppen. Vi åt frukt, lekte fritt och lekte katten och råttan! 


 I tisdags hade vi samling med sångburkar! Vi sjöng var bor du lilla råtta, elefanten som cyklar i luften och om 10 små indianer! Efter samlingen gick vi ut på gården och tittade när de beskärde träd vid kyrkan. Vi lekte fritt, det kördes traktorer, motorcyklar, gungades och lektes i sandlådan!

I onsdags hade vi samling med sångburkar och sjöng om hästen Hasse och Bamse innan vi åt frukt och sjöng vår cykelsång! Sen cyklade vi iväg för att se på ett barns hus då vi har som mål att cykla och se på barnens hus nu under november. Vi har det som en del i vårt fokusområde samhälle, att få se var barnen bor både ”på riktigt” men också med hjälp av google earth för att få ett annat perspektiv. 

På samlingen i torsdags tog vi fram vår samlingspåse! I den fanns det tre olika figurer, vi funderade och diskuterade om vad de olika figurerna jobbade med.. Vi tror att en jobbar med däck och bilar men de andra var lite svårare, kanske att en lagar mat? eller jobbar med datorer? eller jobbar med att städa?  eller kanske, men bara kanske är doktor? Inte helt enkelt att klura ut! Det var inte heller lätt att veta vad sin egen mamma eller pappa gör på jobbet om dagarna.. 
När vi klurat färdigt om vad figurerna jobbade med så hittade vi också en mini-röris skiva i påsen! Så vi passade på att göra lite mini-röris också!
Efter mini-rörisen och frukten tog vi fram färg och började lite med vårt julpyssel!