Vecka 46

17.11.2021

Veckorna går fort och halva November har redan gått! 
Veckan började med att vi var på gården och hade frilek och åt frukt. Det är mycket superhjältar som inspirerar just nu så det blir mycket superhjälte lekar och springiga lekar. 

I tisdags hade vi samling vid kl 9 som vanligt och hade sångburkar! Ett av barnen önskade att vi skulle sjunga om fåglarna, så det gjorde vi! Vi tog fram vårt lilla träd och sjöng om fem fina fåglar, sen sjöng vi också om trumman och hoppe hoppe hare innan vi tog lite frukt. Som avslutning på samlingen så klappar vi händerna, räknar till tre och sen sjunger vi vår slutsång. Efter samlingen gick vi ut på gården och lekte tillsammans med lammgruppen. 

 I onsdags på samlingen pratade vi om yrken, vi visade tre olika gubbar som har olika yrken, barnen fick gissa vad de jobbar med. De gissade att en jobbar med däck eller i en traktor, en som bagare och den sista behövdes lite ledtrådar för att klara men tillslut så kom vi fram till att den nog var doktor! Vi sjöng även om ormen Olle och gjorde ramsan om masken som kryper i vårt land innan vi gick ut på gården och lekte med traktorer och i sandlådan! I sandlådan så hittade ett barn en mask som han glatt visade upp för de andra barnen innan han la den i jorden! 


I torsdags hade vi samling med sångkort om maskar, kråkan Kalle, hoppe hoppe hare och imse vimse spindel! Vi åt päron och banan innan vi sjöng vår cykelsång! Sen klädde vi på oss och cyklade iväg till skogen! Vi gick och kollade lite, barnen letade efter bär och maskar, men vi hittade bara kottar!