Vecka 43

25.10.2022

I måndags var vi ute på gården och lekte på förmiddagen. Vi lekte under hökens vida vingar tillsammans, då fick vi träna på färger, regler och på att bli tagen utan att bli arg under tiden vi fick röra på oss och få frisk luft! Sen lekte vi fritt, då boden är stängd och traktorerna samt motorcyklarna får vila på måndagar så blir det mycket lek i sandlådan, vid buskarna och en hel del springlekar! Vi passade även på att fixa lite med våra pallkragar, vi rensade ogräs, grävde runt jorden och la i lite löv. Vi hittade också en del maskar där i som vi hoppas att de ska hjälpa oss att göra jord av löven!  

 I tisdags hade vi gemensam samlimg med lammgruppen och firade de barn och pedagoger som fyllt år i september och oktober! När vi firar så får barnen berätta hur mycket de fyllt, sjunger ja må de leva och äter god frukt tillsammans! 

I onsdags på samlingen så pratade vi om olika sorters barr! Vi hade barr från gran, tall och en som vi kände, luktade och tittade på.  Vi sjöng också några sånger om myror och pratade om att myrorna bygger stacken av barr! 

I torsdags hade vi samling med lite munmotoriks kort där vi skulle gapa, pussas, se glada och ledsna ut. Efter det sjöng vi vår cykelsång innan vi cyklade till vattensågen på barnens önskemål! Där kollade vi om barr flöt eller inte, de gjorde det! Sen hittade vi några röksvampar och en stor sten att klättra på.