Vecka 43

29.10.2021

Veckan började med en uteförmiddag, precis som vanligt! Vi gosade med djuren, lekte och åt frukt! 

I tisdags kom fotografen hit och tog kort på oss! Efter vi hade tagit kort gick vi ut på gården och firade de barn och fröknar som fyllt år i September och Oktober. 

I onsdags hade vi samling och sjöng om blåsten! Efter vi sjungit om blåsten så provade vi att blåsa i sugrör, blåsa på fjädrar och blåsa ballonger! Det var roligt men lite svårt att blåsa på fjädrarna! Barnen fick varsin ballong de fick prova att blåsa luft i och så blåste vi fröknar upp ballonger som barnen fick prova att släppa ut luften genom att släppa och se den flyga iväg men även hålla i den och släppa ur luften sakta, då kom det roliga ljud! Vi blåste även upp ballonger och knöt till för att se vad som hände med dem! 
Efter samlingen och vi hade provat att blåsa så gick vi upp till kullen för att se vad som hänt med löven sen sist! Nu var nästan alla löv gula och väldigt många ramlat av! Så under onsdags förmiddagen hann vi med att öva munmotorik genom att blåsa, 

I torsdags hade vi halloween-firande på förskolan! Barnen fick klä ut sig om de ville, det var ganska många som ville göra det! Så vi hade bland annat spiderman, superman, baby shark, skellett, batman fladdermöss på besök! Vi hade en gemensam sångsamling med läskiga sånger om spöken, vampyrer och monster. Efter det cyklade vi på en tur till fotbollsplanen! 


Idag fredag cyklade vi till Hangrebod och firade fredag! Vi tittade på havet, letade efter snäckor och jämförde bajs som vi hittade på marken med det som vi såg i boken vi hade med oss!