Vecka 41

12.10.2022

Veckan började som vanligt med en förmiddag på gården tillsammans med lammgruppen. Vi lekte och sprang mycket! Barnen röstade även fram att vi skulle leka katten och råttan, så det gjorde vi några gånger innan vi gick in och åt mat!

I tisdags hade vi samling med mini-röris! Vi sjöng vår namnsång, satte upp namnlapparna och räknade barnen som vi alltid gör i början av vår samling, sen körde vi lite mini-röris där vi bland annat skulle krypa, hoppa och trumma på kroppen. Efter det klädde vi på oss och gick ut på trappen för att lyssna på brandlarmet, det var dags för en liten barndövning! Lammgruppen var uppe när larmet gick så de fick prova att gå ut genom fönstret och ner för brandtrappan. Vi gick tillsammans till grinden och sen vidare till vår samlingsplats. Det var spännande och lite läskigt med det höga ljudet.  

I onsdags på samlingen så sjöng vi en sång om maskar och en om myrorna i stacken. När vi sjungit sångerna så kollade vi på två korta filmklipp om vad maskarna och myrorna gör på vintern. Vi lärde oss att maskarna inte har ögon utan att de känner sig fram och att de kryper ner långt ner i jorden och rullar ihop sig till en boll på vintern. Vi lärde oss även att myrorna stänger till sina hål i stacken när det blir kallt och kryper långt ner i stacken på vintern. Efter det gick vi ut och lekte på gården! De körde traktorer, motorcyklar och lekte i sandlådan. Vi tittade även på en grävmaskin som grävde inne vid kyrkan! 

I torsdags hade vi en kort samlig med sångkort om igelkotten, myran och om spöket Göte som gillar att skrämmas! Sen cyklade vi till domarringen för att plocka barr till våra igelkottar vi ska göra! Det fanns mycket barr där och perfekta stenar att klättra på!