Vecka 40

06.10.2022
Det blev en rivstart på veckan med nästan alla barn tillbaka igen från förra veckan när ungefär hälften av barnen var sjuka. Vi gick ut på gården straxt innan 9 och va ute hela förmiddagen i det fina vädret. Vi lekte kom alla mina kycklingar, åt frukt och lekte fritt! 


 I tisdags hade vi samling med sångkort om en katt, hund och en sång om äpplen och päron som faller från träden. Efter samlingen gick vi ut på gården och lekte med traktorer, grävde i sandlådan och gungade! 

I onsdags hade vi också samling, då gjorde vi en ramsa om blåsten och provade att blåsa lite!  Sen sjöng vi om myror och maskar! Vi låtsades också att vi var ute och körde bil, men bilen lät lite konstigt. den sa dznn-dznn-dznn och sen lät den ttttttttttt, då fick vi träna på att säga så snabbt och utmana vårt tal, munnar och tungan. Sen gick vi ut på gården och lekte sjäva då lammgruppen var i skogen. Vi hade hela gården för oss själva så vi körde traktorer, motorcyklar och lekte med barnvagnar i vår egen takt. Barnen lekte tillsammans nästan hela tiden och hade väldigt fina lekar som tex sälja mat i bussen och laga mat runt grillen.  

I torsdags hade vi samling och sjöng om hunden, katten, myran och om äppelna och päronen. Efter samlingen gick vi ut på gården tillsammans med lammgruppen.