Vecka 40

07.10.2021
Veckan började med en förmiddag på gården tillsammans med lammgruppen! Vi åt frukt, gav kaninerna extra mycket kärlek och hade fri lek! 


I tisdags hade vi samling vid kl 9 som vanligt, då börjar vi med att sjunga namnsången, sätta upp våra namnlappar och räkna hur många barn det är idag! Efter det så hade vi sångkort om hösten! Det var sånger om äpplen och pärson, blåsten och löven som faller! Vi sjöng även om Petronella från plaskeby innan vi gick ut i regnet och lekte tillsammans med lammgruppen på gården! Vattentunnan är ett populärt ställe att leka vid när det regnar, då hämtas det vatten som ösas, hälls och kladdas med gärna i sandlådan!

I onsdags var det samling med sånger och ramsor om igelkotten och maskar! Vi sjöng även om löven som faller och hoppe hoppe hare innan vi åt frukt! Vi såg även på kortet vi tog förra veckan på kullen för att minnas hur träden och löven såg ut då! Efter samlingen klädde vi på oss och gick till kullen för att se hur träden ser ut idag! Barnen sa att det var gult och lite grönt, vi fick titta på kortet från förra veckan igen för att se att det hade förändrats! Vecka 39 sa barnen att det var grönt och lite gult på träden! 
Vi passade även på att plocka löv till vårt igelkottspyssel vi ska göra! Innan vi gick tillbaka till gården för att leka så tog vi en sväng förbi en stor sten för att se om det var några djur vakna, vi såg en trött myra och gråsugga! Sen gick vi tillbaka för att leka på gården en stund innan vi gick in!  

I torsdags hade vi samling och sjöng och ramsade om djur som finns i skogen! Det blev sångburkar där det fanns mask, hare, snigel och ekorre! Efter samlingen cyklade vi till skogen för att se om vi kunde hitta något av de djuren! Vi hittade en liten snigel och en stor snigel, harbajs och massa goda lingon som barnen plockade och åt!