Vecka 39

30.09.2021
I måndags gick vi ut vid ungefär 8.30 och var ute på gården hela förmiddagen. Barnen lekte fritt och nu är det mycket rollekar som leks! Även busken eller grottan som den också kallas är en populär plats att vara på just nu! Där klättrar barnen runt och använder ofta som sitt hem när de kör runt med motorcyklarna och traktorerna! 


I tisdags hade vi samling med olika sångkort, vi la fram 5 sångkort och så fick barnen välja varsitt och berätta vad som var på kortet samt säga en sång de tänkte på som vi skulle sjunga! Det blev bland annat fem fina fåglar, cyklande elefanten och krokodilen i bilen. Efter sångerna och frukten så gick vi ut på gården tillsammans med lamm-gruppen.


I onsdags i samlingen så var det sångkort med bland annat i ett hus vid skogens slut, min hatt den har tre kanter och om en katt som bodde i en sko! Vi gjorde även en ramsa om en hockeypuck som man klappar på låren och klappar händerna till! Vi försöker variera samlingarna med olika sånger, sångkort och sångburkar men även få in rörelser, både stora och små, för att barnen ska få använda kroppen och utveckla sin motorik, koordination och kroppsuppfattning. 
Efter samlingen påbörjade vi vårt fokusmoråde som vi kommer ha under Oktober, vi kommer fokusera extra på naturvetenskap samtidigt som vi också har vårt tema fantasi. I vår lammungsgrupp så kommer vi försöka prata om hur träden förändras och vårt första steg i det var att gå upp på kullen bakom restaurangen och ta kort ut över dungen som finns där för att se hur det förändras!  

I torsdags hade vi samling och då tog vi fram en trumma som barnen fick spela lite på och vi sjöng låten bom bom låter stora trumman! Efter vi provat att spela och sjungit några fler sånger så åt vi frukt innan vi gick ut på gården tillsammans med lamm-gruppen!