Vecka 36

07.09.2021
I måndags gick vi ut straxt före 8.30 och fodrade djuren, hämtade ägg och gav kaninerna lite extra gos! Sen lekte barnen fritt på gården, som förra terminen så har vi boden stängd på måndagar för att utmana barnen i att hitta andra lekar än att släpa ut alla leksaker där ifrån och sen springa fram och tillbaka med traktorerna. Barnen hittar andra konstelationer när de möts i tex sandlådan eller i buskarna och leker tillsammans! 


I tisdags hade vi samling med frukt och sångpåsen. Den här gången låg bamse, en häst, en apa och 10 små indianer i påsen! Barnen får dra varsin grej ur påsen och sen berätta vad det är för något och komma på en sång eller ramsa som de tänker på när de ser figuren som vi ska sjunga tillsammans. Efter de sångerna och vi ätit frukt så sjöng vi vår cykelsång innan vi sjöng avslutningssången och gick och klädde på oss. Sen cyklade vi hem till Carina och pumpade cyklarna och passade på att prata lite med hennes häst, höns och kattungar. 

I onsdags hade vi samling med rörelsesånger! Vi sjöng bland annat huvud, axlar knä och tå, klappa händerna när du är riktigt glad, jag klampar och stampar och två små ögon har vi allihop! Vi tränade motorik och koordination när vi gjorde rörelserna samt kroppsuppfattning när vi rör oss och benämner vad som finns på kroppen. Efter sångerna och frukt så klädde vi på oss och gick ut i det soliga men lite svala vädret och lekte med traktorerna och i sandlådan! 

I torsdags cyklade vi hem till Renée! Där åt vi frukt i gräset, kollade på när lammen blev klippta, fick lite ull att ta med hem, fick prova att mata lammen och leka lite i trädgården och lekstugan innan vi cyklade tillbaka till förskolan och åt mat! 

Även här tränar vi dagligen motorik och koordination! Upp och ner för trappen
Även här tränar vi dagligen motorik och koordination! Upp och ner för trappen