Vecka 13

29.03.2023
Vecka 13 är här och det är en extra spännande vecka då vi väntar på att kycklingarna ska ta sig ur äggen! Vi kollar lite då och då, på tisdagen hade fyra ägg spruckit lite grann! 

Onsdagmorgon när vi kom så hade det kommit fyra små kycklingar och något ägg till spruckit! 
På torsdagen så flyttade vi över kycklingarna från äggkläckaren till deras bur med värmelampa! Det var spännande att va med och få klappa en av kycklingarna innan de fick komma i sin bur. Nu har vi fått 7 stycken kycklingar, vi hoppas att det kläcks någon mer under dagen!  

Vi har också firat de barn som fyllt år i mars månad, en treåring, en fyraåring och två femåringar! De blev firade med stor samling, frukt, kex och sång! 

Vi har tränat på färger, lägesord och att ta instruktioner i samlingen. Vi skulle tex lägga en grön kloss i den gula sängen, ställa den orangea dinousarien på den blå stolen och ställa den röda bilen framför sängen.

Vi har också haft mini-röris där vi var superhjältar som flög och visade sina muskler, var spioner som smög och fiskar som simmade i havet. Efter mini-rörisen så åt vi frukt innan vi tog en promenad runt kullen för att se på lammungarna, gunga lite och gå till kyrkogården. 

Snön kom även tillbaka så vi passade på att leka i den och hoppas att det får bli vår snart!