Lammungarna vecka 43

20.10.2020

Veckan började lungt med en ute dag på gården, vi fortsatte att bygga en bättre och större kaninhage till Nilas och kaninungarna. 

I tisdags så hade vi få barn då det är lite snorigt och lediga barn, vi hade samling som vanligt på tisdagar och gjorde munmotorik, vi skulle gapa, räcka ut tungan och slicka oss om läpparna. Efter samlingen målade vi och gjorde handavtryck som skulle bli ett spöke, ett av barnen ville inte få sin hand målad så vi målade av handen och sedan fick hen färglägga. När färggen torkat så fick barnen klistra fast ögon på spökena! 

I onsdags så cyklade vi iväg med alla barn på förskolan, vi cyklade till skogen vid vattensågen och utforskade den! Vi hittade lite kaninbajs, lingon, massor av ormbunkar och roliga ställen att leka på. 

I torsdags så cyklade vi med vår lammgrupp, barnen fick berätta vad de ville se så fick vi cykla och leta efter det, barnen ville se traktorer, en lastare och en knipare, vi lyckades se allt det plus en motorsåg och en skylift! Innan cykelturen så hade vi samling med frukt och sånger! Några fler barn fick även göra spöken! 

I fredags så gick några barn till musiklekis med en pedagog och vi andra gick ut på gården och lekte!