Vecka 6

08.02.2022

Veckan började vi utomhus med frukt och lek! Vi hade frilek och lekte även björnen sover! Vi gjorde även ny lera på morgonen så de blev mycket ler-bakande!

I tisdags hade vi samling och tränade på att sortera djur! Vi byggde tre hagar och satte en ko, en häst och ett lamm i varje hage. Sen fick barnen dra ett djur ur en påse och ställa i rätt hage! Barnen förstod snabbt vad tanken var och ställde korna vid korna osv. Efter det pratade vi lite om var djuren bor och vad de olika ställena heter. Sen åt vi frukt innan vi gick ut och lekte i regnet!  

I onsdags hade vi samling och lyssnade på olika djurläten i en app. Efter det sjöng vi om fem fina fåglar, lilla snigel och att vi byggde en bil! Sen tog vi lite banan och äpple innan vi gick ut i solskenet och lekte själva på gården! Vi körde motorcykel, lekte i sandlådan och åkte rutschkana! 

I torsdags i samlingen så fick barnen välja vad vi skulle göra, de valde sångburkar! De fick även välja varsin burk som vi skulle sjunga! Vi sjöng även en sång om former som Tim triangel, Cilla cirkel och Kaj kvadrat. När vi sjungit och ätit frukt så klädde vi på oss kläder och gick ut på gården och lekte tillsammans med lammgruppen.