Vecka 37

14.09.2022

Nu under fyra veckor så kommer vi ha en APL-elev här vid oss på förskolan, han läser till barnskötare vid vuxenutbildningen. Väldigt roligt tycker vi och barnen! 

Höstens tema är röst och ljud genom sång och musik, på vår dokumentations dörr och här på hemsidan kan ni läsa mer om vårt tema och följa vad vi gör under hösten! 

I måndags var vi ute på gården och åt frukt, lekte och sprang en himla massa! Det blir mycket gungande och lek i sandlådan! Vi utforskade även vårt musik och ljud”hörn” som vi gjort här på förskolan! Där kan vi prova att görs ljud med olika material och höra hur det låter, planen är att den ständigt ska vara under utveckling och förändring utefter vad vi ser att barnen uppskattar mest med den.

I tisdags hade vi samling och gjorde en ramsa om en bil som lät bland annat dzn-dzn-dzn och  t-t-t-t-t-t för att öva munmotorik. Sen sjöng vi om krokodilen i bilen och en sång när vi ska röra på kroppen!  Efter det gick vi ut på gården tillsammans med lammgruppen för att leka i sandlådan, gunga, leka med dockor och dockvagnar samt med traktorer. 

I onsdags hade vi samling med våra namnlappar, sjöng vår namnsång och gjorde mini-röris innan vi gick ut på gården! I mini-rörisen kröp vi, trummade, dansade och studsade som studsbollar. Sen på gården så körde vi traktor, dockvagn och lekte med vatten! 

I torsdags cyklade vi till en skog här i Gothem! Vi hittade en stor och en liten spindel, gula löv, perfekta tallar som barnen kunde leka under och gå som i en labyrint!