Vecka 37

15.09.2021
I måndags var vi på gården på förmiddagen som vanligt! Barnen lekte fritt och hittade lekar tillsammans som varade länge!


I tisdags på samlingen fick ett av barnen välja vad vi skulle göra. Han ville att vi skulle sjunga sånger och valde tre sångburkar vi skulle sjunga, en svart, en med stjärnor och en blå! Efter sångerna och frukten så frågade vi barnen vart de skulle vilja cykla! De ville se på kor och cykla hem till Carina, så det gjorde vi! En av korna hade fått en kalv, då passade vi på att prata om djurens ungar och att kalvarna diar ur spenorna på kon. Hemma vid Carina fick vi klappa hennes katter och hästar, vi tittade även på hönsen! 

I onsdags hade vi samling och sjöng olika sånger med hjälp av sångburkar! Vi sjöng om traktorn och ekorren! Efter samlingen cyklade vi till en skog för att spana efter ekorren som vi sjöng om i samlingen, det fanns dock ingen ekorrre men det fanns stenar att klättra på, myror att titta på, lingon att plocka och skog att upptäcka. 


I torsdags hade vi samling och gjorde ramsan om aporna som retar krokodilen, vi sjöng för en hoppig groda och om mössorna i olika färger. Vi fortsätter att träna lägesord när barnen benämner var de sätter sin lapp på tavlan i samlingen. Även färgerna och stödtecken tränade vi under torsdagens samling! Efter samlingen gick vi ut på gården och motorcykel, traktor och lekte i båten!