Vecka 10

09.03.2022
Vecka 10 och vi har extra fokus på rim i våra samlingar! 

I måndags var vi ute på gården och åt frukt och lekte under hökens vida vingar. Barnen lekte även fritt och nu gungar barnen gärna, det är favoriten! 

I tisdags hade vi samling vid kl 9 som vanligt och använde oss av sångkort, barnen fick peka ut vilka sångkort vi skulle sjunga. Sångkorten bestod av några nya och några gamla sånger, alla innehöll rim såklart! Vi la extra fokus vid de ord som rimmar för att uppmärksamma rimmen. Efter samlingen gick vi ut på gården tillsammans med lammgruppen och lekte! Det märks att våren kommer närmare och det blir varmare då barnen hittar ro att leka en längre stund med samma sak. Det populäraste just nu är gungorna, sköldpaddsgungan och sandlådan när den äntligen börjar tina igen! 

I onsdags fortsatte vi att rimma! Vi sjöng en sång med ord som rimmar som går så här:  ”Yxan byxan Handen tanden och en liten bil
 
Ljusen, musen, blusen, Dockan, klockan, sockan
 
Solen, stolen, Katten, hatten och en krokodil” 
Vi visar bilder på föremålen när vi sjunger sången.
Efter det gjorde vi en ramsa om fem båtar som seglade på havet och försvinner en efter en och sjöng en sång om en prins. Efter det gick vi ut på gården och matade kaninerna och lekte! Vi hade gården för oss själva då lammgruppen var på cykeltur.  Så barnen åkte rutschkana, gungade, lekte i buskarna, åkte motorcykel och lekte i båten. 

I torsdags hade vi samling och sjöng om maskar, spindlar, myror, kråkor och om blåsippor! Sen sjöng vi cykelsången och bestämde att vi skulle cykla till skogen för att leta efter det vi sjungit om! Vi hittade en sovande spindel under lite bark!