Vårterminen 2021 är här!

13.01.2021

Vårterminen har börjat på riktigt den här veckan och alla barn är tillbaka från sina jullov!

Vårterminen kommer se lite annorlunda ut mot höstterminen, måndagar kommer vi att  gå ut vid ca 8.30 och va ute alla tillsammans på gården. Tisdagar, onsdagar och torsdagar kommer vi ha samling inne vid kl 9 med sånger, ramsor, munmotorik och frukt innan vi antingen går ut på gården, cyklar eller har miniröris. Eftermiddagarna kör vi på med lugnare aktiviteter innan mellisen vid ca 14.30 innan vi går ut och avslutar dagen ute!

Vecka 2 började med en ute förmiddag tillsammans med alla barnen, det va lite snö på marken så vi passade på att ta fram pulkorna! Barnen drog varandra i pulkorna och lekte tillsammans. 

I tisdags hade vi samling med sångburkar om en apa, lammet och en liten båt. Efter samlingen hade vi mini-röris och efter det lite innelek innan det var dags för ris och kyckling i currysås!

I onsdags hade vi en kort samling och gjorde ramsan om aporna som retar krokodilerna innan vi åt frukt! Efter frukten började vi klä på oss och då började brandlarmet låta! Vi hade bestämt att vi skulle ha lite brandövning så barnen får höra hur det låter när brandlarmet går igång och vet hur man ska göra om det börjar brinna!

I torsdags hade vi samling med sångkort och sjöng ”se det snöar”, för det gjorde det! Sen gick vi ut och lekte i den lilla snö som kommit, vi gjorde några små snögubbar då ett barn ville det! Det snöade mer under dagen så nu finns det ganska mycket snö att leka i!